SAĞLIK UYARISI | Sağlık uyarısı: Bu dört peynirde salmonella

Neil

New member
hastalıklar ile ilgili gıda iletimi Özellikle kirlenmiş gıda ürününün izini kaybedecek kadar hızlı bir dağıtım ağına sahip büyük bir üreticiyseniz, bunlar dikkate alınması gereken bir sorundur.



Bu hastalıklardan birinin adı salmonellozbir bakterinin neden olduğu kuşlar ve domuz sığırı Taşıyıcıdırlar ama ayrıca var insanlarda.


Salmonelloz nedir?



Bu neden olunan durum cinsinin bir bakterisi tarafından Salmonella, bu ikinci en sık görülen hastalık hastalıklarla ilgili olarak zoonozolanlar hayvandan insana aktarılır. Avrupa Birliği'nde en yaygın Salmonella çeşitleri S. Typhimurium ve S. Enteritidis'tir.


Bakteriler, hangi geniş bir sıcaklık aralığında hayatta kalır (5 ila 45 santigrat derece) ve yüksek düzeyde asitliğe karşı dayanıklıdır (pH), insanlara bulaşır kirli su ve yiyecek tüketimi. İnsanlar arasındaki bulaşma şunlardan kaynaklanmaktadır: hijyen eksikliği Yiyeceklerin işlenmesinden ve bunların ve çalışıldıkları yüzeylerin kötü temizlenmesinden ve işlenmesinden kaynaklanmaktadır.



acil uyarı



Sonrasında aynı yılın ağustos ayında yıl İspanya Gıda Güvenliği ve Beslenme Ajansı (Aesan) uyaracak Salmonella Enteritidis'in varlığına ilişkin Katalan kökenli iki peynirbilgileri genişlettik iki peynir daha koydukları risk tüm bunların sağlığı ürünü yutan insanlar.


Salmonella Eneritidis bakterisi ile kirlenen dört yumuşak peynir halihazırda piyasada ve Aesan tüketicileri dikkatli olmaları konusunda bir kez daha uyarıyor.


Uyarıdan etkilenen peynirler Tou Casa Mateu (Casa Mateu'dan) ve Trèvol, Serrat de Corroncui ve Formatgeria Mas d'Eroles'ten Carreu Natural, Carreu Herbes del Pirineu ve Carreu Cúrcuma peynirleridir. Burada etkilenen partilerin ek ayrıntılarına başvurabilirsiniz.


soruşturma ve müteakip bildirim Katalonya özerk topluluğundan Aesan'a kadar, Hızlı Bilgi Alışverişi Koordineli Sistemi aracılığıyla uyarının verilmesini kolaylaştırdı ve ürün halihazırda ticari piyasadan çekilmiş olsa da, hala evlerinde bu ürünü bulunduran insanlar olabilir. bu yüzden Aesan onlardan onu tüketmekten kaçınmalarını istiyor.



Hastalığın belirtileri



Bir kere bakterileri yuttu, en yaygın semptomlar Ateş, karın ağrısı, ishal, bulantı, kusma, baş ağrısı, miyalji ve diğer sistemik semptomların ani ortaya çıkmasıdır ve genellikle kontamine gıdanın yenilmesinden 12 ila 36 saat sonra ortaya çıkar.


Gerçek şu ki belirtiler şunlar olabilir: az çok ciddiancak risk altındaki popülasyon çocuklar ve yaşlılarhangisinde dehidrasyon Sizi daha fazla etkileyebilir ve hayatınızı riske atabilir.


Salmonelloz vakalarında vakaların yalnızca %5'i komplike hale gelir. daha ciddi belirtiler O hastaneye kabulü içerir.


İspanya'da bir 3.500'ün biraz üzerinde vaka Kovid-19 salgınının getirdiği zorluklar nedeniyle hepsinin sayılmadığı göz önüne alındığında, 2020'de salmonelloz vakalarının sayısı artırıldı.