Sağlık, maske ve tıbbi malzeme kullanımıyla ilgili yeni yolsuzluk vakalarını önlemek için Dolandırıcılığa Karşı Gözlemevi kuruyor

Neil

New member
Art arda yaşanan skandalların ardından maske satın alma Salgının ortasında, sağlık Bakanlığı bir tanıtım yapmaya karar verdi Gözlemevi Sağlıkta Sahtekarlık ve Yolsuzluğa karşı mücadele etmek ve sözleşmeleri izlemek, risk haritaları hazırlamak, olası çıkar çatışmalarını incelemek ve tekrarlanan vakaları önlemek amacıyla mevzuat değişikliklerini teşvik etmek için bir strateji geliştirmek yasadışı zenginleştirme ve sağlık alanında yolsuzluk.

Sağlık Bakanlığı, Rasathaneyi Oluşturan Bakanlık Kararnamesini bu Cuma günü yayınladı. Sağlıkta Dolandırıcılık ve Yolsuzluğa KarşıBu konuyla ilgili izleme ve eylem teklifinde bulunmaktan sorumlu organ. Başkanlığını Sağlık Bakanı Mónica García üstlenecek ve Bakanlığın bir parçası olan çeşitli kurum ve müdürlüklerin personeline sahip olacak, dolayısıyla “ek maliyet gerektirmeyecek Sağlık tarafından bildirildiği üzere bütçe tahsislerinde veya kamu harcamalarında artışta öngörülenlere”.

Yeni organizasyonun amacı, sağlık alanında dolandırıcılık ve yolsuzlukla mücadele stratejisini tasarlamak ve önleme mekanizmalarını teşvik etmektir. uyarılar ve diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği.

Önleme

Özellikle, alanında önlemeGörevi, Bakanlıktaki yetkili organlara, alanda uygun gördüğü eylemleri önermek olacaktır. işe alıyor; alanındaki en iyi uygulamaları teşvik etmek şeffaflık; Yolsuzlukla mücadele stratejisiyle ilgili olarak yürütülmesi gereken iletişimler konusunda departman personelinin bilgilendirilmesini sağlayın ve yolsuzlukla mücadele stratejisinin dahil edilmesini teşvik edin. özel kurslar Health'in haberine göre bu konu bakanlığın eğitim planında yer alıyor.

gelince uyarı sistemiVeri kalitesi alanında iyileştirmeler önerilecek; geliştirilmesi için gerekli araçları teşvik etmek risk haritaları; sistemleştirilmesini teklif etmek sözleşme izleme Bakanlığın; olası çıkar çatışmalarını incelemek ve bunları önlemek için mevzuat değişiklikleri önermek; Bakanlığın bilgi ve şikayet posta kutularına ilişkin farkındalığın arttırılması; Sağlık alanında en iyi dolandırıcılıkla mücadele uygulamaları için tanıma sistemlerinin oluşturulmasını teşvik etmek; ve Bakanlığın Hizmet Denetimine eylemler önermek.

İşbirliği

Son olarak, teşvik edecek kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği veya kamu ihaleleri veya yolsuzluğun önlenmesi konularında gözetim, denetim veya kontrol işlevi bulunan özel kuruluşlar. Bu doğrultuda Bakanlık, Kamu Görevlerinden Sorumlu Dışişleri Bakanı tarafından geliştirilen Genel Devlet İdaresi Dürüstlük Sistemi'nde (SIAGE) “işbirliği yapmayı ve aktif olarak katılmayı bir öncelik” olarak görmektedir.

Bakan bu Cuma günü “'ve senin daha fazlası'ndan' bir daha asla'ya geçmemiz gerektiğini ve bu nedenle Gözlemevi'nin kurulduğunu savundu; ona göre “konu öne çıkma konusunda anahtar olacak” hepsinin yasa dışı ve hileli davranışlar sağlık sistemimizin, toplumumuzun ve demokrasimizin sağlığına zarar verir.