“HIV'den korkarak büyüdük, bu ilaç bize huzur veriyor”

Neil

New member
Arman Suarez, 24 yaşında, ' için bekleme listesianti-aids hapı' (maruz kalma öncesi profilaksi veya Hazırlık) Ağustos 2023'ten bu yana. Hazırlık (İspanya'da 2019'dan beri hizmet portföyünün bir parçası olan) yalnızca Bu hapın günlük alımı, Ancak üç aylık kontroller diğerlerinden cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar (CYBE). İspanya'nın tamamında en fazla Prep kullanıcısını tedavi eden topluluk olan Katalonya'da bekleme listesi 16 aya kadar çıkıyor. Talep çok, kaynaklar yetersiz. Bazı 10.800 erkek Erkeklerle seks yapanlar Katalonya'da tedavi görüyor. Ve daha fazlası 4.000 Bekleme listesindeler. Armand da onlardan biri.

“HIV kapma korkusu her zaman var, çok damgalayıcı bir hastalık”

Armand Suarez

— Hazırlık bekleme listesindeki kullanıcı

“Ben eşcinselim ve CYBE testlerine giriyorum Kontrol Noktası (Katalonya'nın tamamında en fazla Hazırlık kullanıcısına sahip olan, CYBE konusunda uzmanlaşmış Barselona toplum merkezi). Orada Hazırlık ekibinin nasıl çalıştığıyla ilgilenmeye başladım. 10 gün önce bana sipariş veren kişilere reçete yazmaya başlayacaklarını söylediler. Şubat 2023″, Armand'ı açıklıyor. Bu arada sahip olmaktan kaçının Riskli davranışlar. “Fakat en azından benim durumumda Hazırlık eğitimi almam riskli davranışlara sahip olmam anlamına gelmeyecek, bunun yerine “Bu bir güvenlik artısı” dikkat çekiyor. “HIV kapma korkusu her zaman mevcuttur. “Çok damgalayıcı bir hastalık” diyor.

korku içinde yaşamak

“O HIV yolu şartlandırdı 80'li yıllardan bu yana eşcinsellerin etkileşimde bulunduğu İspanya'da ilk teşhis 1983 yılında Barselona'da konuldu. O zamandan beri insanlar cinselliklerini korkuyla yaşadılar, ister sıradan bir seks olsun, ister bir çift olarak olsun: HIV'li insanlar partnerlerine bulaştırma paniği”, Psikolog ise şunu belirtiyor: Gabriel J.Martin, Eşcinsel olumlu psikolojisi konusunda uzmanlaştı.

Bir psikolog, “On yıllardır HIV kapma korkusuyla cinsellikleri tamamen yok olan insanlar gördüm” diyor

2008'den beri biliniyor olmasına rağmen tespit edilemeyen kişi antiretroviraller için aktarılamaz, oldu Grubun “daha fazla korunduğunu” hissetmeye başladığı Hazırlık aşamasından başlayarak. “Birçok kişi bunu keşfetti korkmadan seks yapabilirsin Zevkin önemli olduğu yerde, diğer kişiyi ve kendini tanımak” diyor bu psikolog. “Bu, tek araç bu gerçekten bunu başardı HIV enfeksiyonları azalır (eşcinsel topluluğunda). Onlarca yıldır bu özelliğe sahip insanları gördüm. HIV kapma korkusuyla cinsellik tamamen yok oldu. Buna denir burun fobisi ve eşcinsel erkeklerin az olmayan bir yüzdesi bundan muzdariptir.

“(Prep ile) Birçok kişi, karşıdakini ve kendini tanıyarak, zevkin önemli olduğu, korkmadan cinsel ilişkiye girilebileceğini keşfetti”

Gabriel J.Martin

— Eşcinsel olumlu psikolojisi konusunda uzmanlaşmış psikolog

Örneğin Armand için Hazırlık'a erişim (yaklaşık altı ay içinde mümkün olacağına inanıyor) anlamına gelecektir. “huzur ve güvenlik.” “HIV'den korkarak büyüdüm. Üzgünüm: ilk önce eşcinsel olmaktan korkarak büyüdüm ve ima eden her şey. Küçüklüğümden beri sosyal söylemler eşcinsellik ve CYBE etrafında dönüyor. Günlük olarak duyulan konuşmalar şunlardır: 'ibneler karışıktır'. Birisi bunu sözlü olarak dile getirdiğinde ailenin endişelerinden biri seks oluyor” diye açıklıyor Badalona'nın bu genç sakini.

Bu endişeler “damgalamak” ve bir “yük”ü temsil etmek onun gibi insanlar için. “Ve kaçınılmaz olarak bazı açık duygusal sonuçlar”, yansıtmak.

Okumaya devam etmek için abone olun