Çalışma, sağlıklı beslenmenin depresyon riskini azalttığını söylüyor

Neil

New member
İyi ve sağlıklı yiyin sahip olabilir koruyucu etki önünde depresyonAraştırma Enstitüsü tarafından yürütülen bir araştırmaya göre Deniz Hastanesi. Çalışma, kalp krizinin etkisini değerlendirmek için Girona Kalp Kayıt Merkezi'nden insanları takip etti. dört çeşit sağlıklı beslenme belirtileri yaşama veya depresyon tanısı alma riski hakkında. Çalışmaya CIBER Obezite ve Beslenme Patofizyolojisi ve CIBER Kardiyovasküler Hastalıklar ve Barselona Küresel Sağlık Enstitüsü'nden (ISGlobal) araştırmacıların katılımı gerçekleşti. Takip edilen diyetler Akdeniz diyeti, hipertansiyonu önlemek için bir diyet, üçüncüsü vejetaryen ve sonuncusu Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından önerilen diyetlerdi.



Akdeniz diyetine bağlılığın artması, depresyon semptomlarına yakalanma riskini %16 oranında azaltır.

Bu diyetlerin tümü belirli besin gruplarında örtüşmektedir; meyve, sebze ve baklagiller ve kırmızı ve işlenmiş et alımının sınırlandırılması, ancak besin alımı tavsiyelerinde balığın, süt ürünlerinin veya şekerin ağırlığına göre farklılıklar vardır.


dikkate alındı 3.000'den fazla kişiKimlerin diyetleri hakkında bilgi mevcuttu ve kendilerine sorular soruldu. altı yıl süreyle takip. Sürenin sonunda depresyon belirtileri olup olmadığını belirlemek için kendilerine bir anket verildi. %6'sında (184) şiddetli depresyon vardı ve %2'den azı şiddetli depresyondan muzdaripti.


Çalışma verileri, analiz edilen diyetlerden herhangi birine daha iyi uymanın depresyona karşı koruyucu bir faktör olduğunu göstermektedir. Akdeniz diyeti En iyi kayıtları elde eden odur. Böylece Akdeniz diyetine bağlılık artıyor Depresyon semptomlarına yakalanma riskini %16 azaltır. Araştırmacılar bunun, diyet tavsiyelerinden birine uymamaktan onu uygulamaya geçmeye eşdeğer olduğuna dikkat çekiyor. Bu, katılımcıların yaşam tarzı, vücut ağırlığı, sağlık durumu veya sosyodemografik düzeyi gibi faktörlerden bağımsız bir faktördür.



Katalonya Sağlık Kalitesi ve Değerlendirme Ajansı tarafından yapılan bir başka çalışma, diyet ve depresyon teşhisini doğrudan ilişkilendiriyor

Öte yandan Sağlıkta Araştırma ve Yenilik için Veri Analitiği Programından (PADRIS) yaklaşık 5.000 kişiyle verilerin ikinci bir analizi yapıldı. Katalonya Sağlık Kalitesi ve Değerlendirme Ajansı (AQuAS), izin verilmiş Diyet ve depresyon tanısını doğrudan ilişkilendirinon iki yıllık takipte yeni vakaların %5,45'ini belirledi. Bu durumda DSÖ'nün önerdiği sağlıklı beslenme dikkate alındığında risk %19 daha düşüktü.


Hospital del Mar'daki araştırmacı ve merkezin Koruyucu Hekimlik ve Halk Sağlığı Eğitim Birimi'nin asistan doktoru, Gabriela Lugondiyeti değiştirmenin depresyonu sonlandırmayacağına dikkat çekiyor ancak “diğerleriyle birlikte önemli bir rol oynayabilir ve bir müdahale faktörü olabilir.”


Bu sonuçlarla çalışmanın yazarları, ruh sağlığı profesyonellerinden, depresyon tanısı alan kişilerin durumlarını ele alırken bu faktörü dikkate almalarını istiyor. Özellikle, tüm nüfusun sağlıklı ve dengeli beslenmeye erişimini kolaylaştıracak kamu politikalarının gerekliliğine işaret ediyorlar. Aynı zamanda, damgalanmayı önlemek için, zihinsel bir bozukluğun acısını hastanın davranışlarına bağlamamalarını istiyorlar.